7 mysteries van de man

Vrouwen denken dat ze mannen kennen, maar toch zijn er nog wel wat mannen-mysteries die kunnen worden ontrafeld. Livescience publiceerde een aantal mannenmysteries die elke vrouw hoort te weten.


1. Mannen zijn emotioneler dan ze laten blijken
Jongens hebben geleerd om al vanaf de geboorte hun gevoelens en emoties te onderdrukken. Onder die valse schijn schuilt net zoveel emotie als bij de vrouwen. Om die emotie de baas te kunnen, past de man zijn gedrag ernaar aan: vluchten of vechten.

2. Mannen hebben sneller last van eenzaamheid
Iedereen heeft mensen nodig, maar mannen meestal net iets meer dan vrouwen. Vooral op oudere leeftijd kunnen ze slecht tegen eenzaamheid. Mannen met een stabiele relatien zouden minder angstig zijn, langer leven en langer gezond blijven.

3. Empathie
Vaak wordt gedacht dat mannen weinig of geen empathie kennen. Dat lijkt zo, maar niets blijkt minder waar. Ze zetten die empathie echter sneller om in een pasklare oplossing. Mannen schijnen daardoor minder bezig te zijn met de solidariteitsgevoelens, maar werken intussen aan een oplossing om het probleem aan te pakken.

4. Territoriumdrang
Mannen verdedigden vanaf de oertijd hun 'erf' tegen gevaar en dat doen ze nog steeds. Vrouwen kunnen ook een sterke bezitsdrang ervaren ,maar mannen laten zich door niets of niemand opzij zetten, zeker niet als er gevaar dreigt.

5. Wie is de baas?
Mannen hebben structuren nodig en willen weten wie de baas is. Dat is meteen één van de redenen waarom ze beter geschikt zijn voor het leger of hiërarchische bedrijven. Dat doet hun testosterongehalte dalen. Weten ze niet wie de baas is, dan raken ze in de war en losgeslagen. Al op prille leeftijd grijpen jongens graag naar de macht.

6. Zwangere man
Niet alleen vrouwen raken zwanger, ook mannen ondergaan hormonale veranderingen bij een zwangerschap. Het testosterongehalte zou dalen en het prolactinegehalte stijgt, waardoor ze aardiger en behulpvaardiger worden. Helaas, nadien herstellen de hormonen zich.

7. Stoere spelletjes van papa
Mannen spelen anders met hun kinderen. Ze plagen meer en spelen spontane, stoerdere en ruwere spelletjes. Dat zou bevorderlijk zijn voor het kinderbrein, zo stellen wetenschappers. Het maakt kinderen zelfzekerder, bewuster en klaar voor de echte wereld.

Label: mannen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten