Wat kun je eten om je libido te verhogen?


Wist je dat je door het eten van bepaalde voedingsmiddelen je libido kunt verhogen? Natuurlijk met je er geen opzienbarende explosie van lust van verwachten, maar door het eten van deze ingrediënten kun je je wel wat erotischer kan voelen en meer energie krijgen. Hier een kleine selectie van verschillende lustverhogende ingrediënten.

Pompoenpitten
Bevatten zink, belangrijk voor de productie van testosteron bij mannen. Een te weinig aan zink bij vrouwen kan leiden tot het geheel verdwijnen van de sex drive. Deze heerlijke pitten zijn ook nog rijk aan omega 3 vetzuren, die weer belangrijk zijn voor het seksueel welzijn.

Goji bessen
In Azië staan Goji bessen bekend als een sterk afrodisiac. Ze verhogen de hoeveelheid testosteron in het lichaam, wat zowel bij mannen als vrouwen het libido stimuleert. Verder bevorderen ze het uithoudingsvermogen en het humeur, ook niet onbelangrijk voor de sex drive.

Maca
Dit is een nieuwe ’supervoeding’ die de prestaties en potentie kan verhogen. Maca is een knolgewas wat voorkomt in Zuid Amerikaanse landen. Het is in verschillende vormen te koop zoals poeders, pillen en verwerkt in voedingsmiddelen. Het zou verder de hoeveelheid zaad en het testosteron verhogen. En zowel mannen als vrouwen worden er hitsig van.

Bananen
Goed voor de mannen. Bananen bevatten bromeline (een enzym) die bijdraagt aan de seksuele gezondheid. Verder zitten ze bomvol vitamine B die het energieniveau en de hoeveelheid sexhormonen verhogen.

Selderij
Bevat androsteron, een geslachtshormoon. Het is een geurloos afrodisiac wat o.a. wordt afgescheiden in het zweet van mannen.

Avocado
Bevordert zowel het mannelijke als vrouwelijke libido door de hoge concentratie van foliumzuren. Ze bevatten ook veel vitamine B6 wat als hormoonregulator werkt.

Bijenpollen
Kunnen helpen bij het vergroten van de hoeveelheid zaad. Het is immers gemaakt van miljoenen zaadachtige stoffen. De rol van pollen in de natuur is bevruchten.

Asperges
Rijk aan vitamine E, een belangrijk onderdeel voor goede sex.

Spaanse pepers
Capsaicine is het stofje dat de pepers heet maakt. Het geeft endorfine en andere feel good hormonen vrij in het lichaam.

Basilicum
Verhoogt de bloeddoorstroming, de sex drive en bevordert de vruchtbaarheid. Dit heerlijke kruid verhoogt je waarnemingzin.

Vijgen
Rijk aan aminozuren die de seksuele driften en het uithoudingsvermogen stimuleren.

Knoflook
Bevat veel allicine die de doorbloeding stimuleert. Onder andere naar de geslachtsorganen.

Label: libido

Geen opmerkingen:

Een reactie posten