Liefde op het eerste gezicht leidt vaker tot ontrouw

Mannen die romantisch zijn en in liefde op het eerste gezicht geloven zijn meer geneigd om uiteindelijk hun partner te bedriegen. Zij hebben zelfs drie keer meer kans om vreemd te gaan blijkt uit recent onderzoek van de datingwebsite Parship.Vijftigplussers gingen vaker vreemd dan de jongeren van nu
De onderzoekers hielden een enquête op de datingwebsite onder alleenstaande mannen en vrouwen. De enquête toonde aan dat 42 procent van de mannen die geloofden in liefde op het eerste gezicht hun partner later hebben bedrogen. Ook blijkt dat vijftigplussers hun partners vaker bedrogen toen ze jong waren dan mensen die nu jonger zijn dan dertig jaar.....misschien heeft dat met de vrije jaren 60 te maken?

Ontrouw vergeven?
Een op de vijf was ontrouw in een vorige relatie, 90 procent verwacht wel van zichzelf hun volgende partner trouw te blijven. Overspelige mannen gingen gemiddeld 3,4 affaires aan, de vrouwen 1,2 keer. Een derde van de ondervraagden zou nooit een affaire kunnen vergeven, 22 procent van de mannen en zes procent van de vrouwen zou wel eenmalig slippertje door de vingers kunnen zien.

Liefde of aantrekking?
Coach van Parship en professor Nafsika Thalassis: "De resultaten bewijzen dat er een nauw verband bestaat tussen ontrouw en impulsiviteit. Mannen die zeggen dat ze in liefde op het eerste gezicht geloven, worden ook sneller verliefd. De kans is groot dat ze aantrekkingskracht en verliefdheid als hetzelfde beschouwen.".

Label: vreemdgaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten