Vaker en beter kussen om je relatie te verbeteren!

Stellen die lang bij elkaar zijn, kussen vaak niet meer zo intens als toen ze elkaar net kenden. het worden meestal kusjes bij het weggaan en thuiskomen. Heb je het gevoel dat je seksleven in routine en sleur is veranderd? Begin dan weer eens van voor af aan door de kus te herontdekken!


Voor sommigen is kussen intiemer dan het hebben van seks. Wanneer lippen en tongen elkaar raken, getuigt dit vaak ook van een diepe emotionele band. Achter deze daad gaat ook een hele wetenschappelijke uitleg met stoffen als oxytocine, een gelukshormoon, schuil. Daarom zal meer kussen je relatie zeker geen kwaad doen.

Professor en expert Hilda Hutcherson benadrukt het belang van kussen voor een relatie. Velen zien dit namelijk vaak over het hoofd. Uit een recente Amerikaanse enquête blijkt dat 79 procent van de vrouwen hun partner niet zo vaak kussen als ze zouden willen, 14 procent doet dit maar een keer per dag. 24 procent van de koppels kust enkel als een aanloop naar een vrijpartij of 's ochtends voor het uit de deur gaan en 's avonds bij het thuiskomen. Ze denken hier niet echt over na of staan hier niet bij stil. Door weer meer aandacht aan kussen te geven, kun je je intieme band weer nieuw leven inblazen. Daarom ontwikkelde Hutcherson vier experimenten om door meer en anders te kussen je relatie nieuw leven in te blazen.

Experiment 1: Veel stellen proberen wel hun seksleven te verbeteren met allerlei sekstechnieken, maar hun kusroutine is vaak bedroevend. De meesten houden het op vluchtige aanrakingen van de wang en ter afwisseling een tongkus. Probeer ook eens andere plekjes op zijn lichaam met je mond en tong te ontdekken.

Experiment 2:Een kwart van de vrouwen zegt dat ze de kustechniek van hun echtgenoot hebben verbeterd. Mannen kussen namelijk anders dan wij, uit onderzoek bleek namelijk dat ze een onbewuste neiging hebben om veel speeksel uit te wisselen om zo testosteron over te brengen. Om zijn techniek te verbeteren kun je vragen dat hij stil blijft en je een volledige minuut niet terug kust, zo toon je hem de manier waarop jij gekust wilt worden.

Experiment 3:Kussen promoot de intimiteit en geeft een gevoel van zekerheid. Door dit vaker te doen, kun je ook de zin in seksualiteit verhogen. Probeer het dagelijks te doen en sla geen dag over.

Experiment 4: Een onverwachte kus in het openbaar kan de adrenaline doen stromen en de intimiteit verhogen. Probeer dit eens op restaurant of in het park tijdens een wandeling. Zorg er wel voor dat je je niet te veel laat meeslepen, zodat omstaanders niet ongewild getuigen moeten zijn van jullie handtastelijkheden.

Label: zoenen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten