Feromonen: de geheime seksuele lokstoffen

Mensen en dieren scheiden een geheime stof af om soortgenoten van de andere sekse aan te trekken. Dit zijn hoog werkzame natuurlijke chemische bestandsdelen die 'feromonen' worden genoemd. De functie hiervan is dus de seksuele aantrekkingskracht te bevorderen tussen mensen en tussen dieren. Ze werken seksueel aantrekkend en stimulerend en werken specifiek in het onderbewustzijn van de mens. Meestal worden ze afgescheiden door de huid of het haar, zweven door de lucht en hebben pas effect als ze worden geïnhaleerd. Hele kleine hoeveelheden ingeademde feromonen kunnen al een groot effect hebben.

Wat zijn de voordelen van feromonen?
 •Je zelfvertrouwen vergroten
•Je maakt sneller contact met anderen
•Seksueel aantrekkelijker worden gevonden
•Een sterkere indruk achterlaten

Waar dienen feromonen voor?
Het zijn chemische stoffen die als een soort onzichtbaar communicatiemiddel dienen tussen mensen onder elkaar(en bij dieren onder elkaar). Bij dieren is deze stof echter sterker aanwezig. Door het orgaan van Jacobsen kunnen feromonen goed waargenomen worden door dieren. 

Hoe worden feromonen aangemaakt?
De zweetklieren scheiden en produceren de feromonen bij mensen. Als we zweten scheiden we iedere keer ook een beetje van de feromonen uit waardoor anderen ons aantrekkelijker vinden. We nemen echter vrijwel allemaal dagelijks een douche omdat we niet naar zweet willen ruiken. Daardoor spoel je ook de stoffen weg die je meer aantrekkelijker en sexy maken, onbewust! Naarmate we ouder worden neemt de productie van de feromonen snel af. Het begint na je 20e levensjaar al af te nemen en na je 40e levensjaar produceren we nog maar een fractie van de hoeveelheid die we eerst produceerden. De synthetische feromonen die we nu worden verkocht maken het mogelijk toch schoon en fris te ruiken, maar toch de aantrekkingskracht hebben van de natuurlijke feromonen.

Werken feromonen echt?
Ja, feromonen werken echt. Dit is uitgezocht en talrijke studies hebben aangetoond dat de seksuele activiteit wordt verhoogd. Feromonen leiden tot meer aandacht in een gesprek en geven een positiever gevoel. Dit alles samen kan de aantrekkelijkheid verhogen.

Label: sexy parfum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten