Mannen die koffie drinken hebben minder last van erectiestoornissen

Recent onderzoek heeft aangetoond dat mannen minder kans lopen op het krijgen van erectiestoornissen als ze dagelijks twee kopjes koffie drinken.Mannen kunnen dus als minder kans willen hebben op het krijgen van erectiestoornissen dus gerust  dagelijks een paar kopjes koffie gaan drinken. Uit Engels onderzoek komt namelijk naar voren dat mannen die dagelijks tussen de 85 en 170 milligram cafeïne per dag drinken maar liefst 42% minder kans lopen op erectiestoornissen. Mannen die tussen de 171 en 303 mg drinken lopen 39% minder kans.Het gaat dus niet om het drinken van grote hoeveelheden koffie.

Uit onderzoek blijkt dat ook dikke mannen met een hoge bloeddruk door de dagelijkse inname van cafeïne eveneens minder kans hebben op erectiestoornissen.Voor mannen die te kampen hebben met diabetes was er geen verbetering te zien door de inname van cafeïne.

Het feit dat cafeïne-inname leidt tot minder erectieproblemen komt door het feit dat de opwekkende stof een reeks lichamelijke effecten in gang zet die helpen bij het ontspannen van de bloedvaten in de penis. Het gevolg daarvan is: een makkelijkere bloeddoorstroming naar het mannelijke geslachtsorganen.

Voor het onderzoek werden er data bijgehouden van vierduizend mannen. Aan hen werd gevraagd om nauwgezet te noteren hoeveel koffie, thee, frisdrank en sportdrank ze gemiddeld op een dag consumeerden.
Dokteronline.com - Erectiestoornis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten