Testosteron steeds vaker gebruikt door mannen in de overgang

Het gebruik van testosteron is in de VS een ware hype aan het worden. Niet alleen omdat hiermee het tekort aan testosteron bij de ouder wordende man kan worden opgeheven, maar ook omdat jongere mannen het steeds vaker gebruiken om langer jong te blijven. KRO's brandpunt wijdde in de uitzending van 21 oktober een reportage aan de voor- en nadelen van het gebruik van testosteron.










Mannen hebben er grote moeite mee om te accepteren dat de klachten die zij op middelbare leeftijd ervaren te wijten kunnen zijn aan de overgang. Net als bij vrouwen, die in de overgang klachten krijgen door het verlies van hormonen, kunnen mannen ernstige klachten ervaren wanneer het testosteron-gehalte sterk daalt. In de uitzending werd duidelijk dat mannen soms zelfs bij de psychiater terecht komen, omdat ze burn-out verschijnselen krijgen, nergens meer puf voor hebben, geen erecties meer kunnen krijgen en al helemaal geen zin meer hebben in seks. Vaak wordt dan over het hoofd gezien dat de klachten ook kunnen ontstaan door een tekort aan testosteron. In de reportage werd duidelijk dat het gebruik van testosteron-gel soms kan helpen om van de klachten af te komen en de levensenergie en het libido weer terug te krijgen. In de uitzending waren de mannen zeer tevreden met het gebruik van o.a. Testim-Gel.

In de VS is het gebruik van testosteron momenteel een miljardenindustrie aan het worden, omdat men aanneemt dat het regelmatige gebruik hiervan het ouder worden kan uitstellen. De resultaten zijn dusdanig, dat jonge mannen het risico van een vergrote prostaat op latere leeftijd voor lief nemen. Testosteron kan op oudere leeftijd namelijk van invloed zijn op de prostaat. In de VS ziet men echter veel minder bezwaren tegen het gebruik van testosteron dan hier in Nederland en kijkt men vooral naar de grote voordelen en de herwonnen levenskwaliteit die het gebruik van testosteron kan bieden. De hele reportage (Tips voor mannen in de overgang) met de voor- en nadelen kan via deze link worden bekeken op KRO Brandpunt.

Meer testosteron.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten