10 tips om de liefde in je relatie op te peppen!


Ergens tussen het jawoord en de rest van je leven besef je misschien dat de vonk, die je liefdesleven voorheen zo vurig maakte, is gedoofd. De liefde is er nog wel, maar de vonk ligt begraven onder stapels wasgoed, het klussen in huis en de lange uren op het werk. Hoe kun je tussen werk, gezin en het runnen van een huishouden nog tijd vinden voor het oppeppen van je liefdesleven?








Eigenlijk is het makkelijker dan je zou denken. Hier is een spiekbriefje met 10 ideeën die niet meer tijd kosten dan 5 minuten. Probeer er tenminste een per dag in de komende 10 dagen en kijk of het helpt om stap voor stap weer wat vonken in je relatie te brengen.

1. E-mail je partner met een kort berichtje, zomaar...complimenteer hem met iets specifieks wat je in hem waardeert of bedank hem voor iets wat hij heeft gedaan. Bijvoorbeeld: "Bedankt dat je de afwasmachine hebt ingeruimd... of...bedankt voor het buiten zetten van de vuilniszak! Daardoor begon mijn dag lekker soepel!" Het lijkt onbenullig, maar wie is er niet gevoelig voor een compliment? Daardoor zal hij zich meer gewaardeerd voelen.

2. Bel of sms hem, of spreek zijn voicemail in, gewoon om te zeggen dat je van hem houdt. Je hoeft geen andere reden te verzinnen om te bellen. Zeg gewoon dat je even belt om te zeggen hoeveel je van hem houdt of dat je aan hem denkt. Dat deed je ook aan het begin van je relatie...en waarom dan nu niet meer?

3. Plak een briefje in de tas of rugzak die hij dagelijks meeneemt naar zijn werk met een kleine liefdevolle boodschap: "Fijne dag lieverd" kan al wonderen doen...Plak er wat leuke of spannende stickers op en zijn dag kan niet meer stuk.

4. Verras hem met iets lekkers. Koop iets wat hij heel lekker vindt en probeer dat de avond ervoor in zijn auto te leggen, zodat hij het vindt als hij s'morgens vertrekt. Een lekkere donut of zijn favoriete broodje...of sta vroeger op en verras hem met een heerlijk ontbijtje en koffie...hoeft echt niet elke dag, maar als je hem ermee verrast is het heel bijzonder voor hem.

5. Verras hem met een lunch. Weet je dat hij een zwaar stressvolle dag voor de boeg heeft, of is de ochtend voor hem te gehaast verlopen? Breng hem dan een lekkere lunch of doe eens gek en laat het voor een keer bezorgen op zijn werk. Hij weet niet wat hem overkomt en dat doet wonderen. Het laat hem beseffen dat je ook ziet dat hij het moeilijk of zwaar kan hebben en dat je hem wilt verwennen.

6. Doe eens iets voor hem dat hij altijd zelf doet. Probeer eens een klus te doen die normaliter zijn taak is. Hij zal verbaasd zijn dat jij het hebt gedaan. Zeg gewoon dat jij het hebt gedaan en glimlach....Het gaat om het kleine gebaar.

7. Stuur een sms-je op het moment dat hij net is vertrokken met wat liefs: "Ik mis je nu al", of "tot vanavond lieverd"...net zoals je deed toen je nog zo verliefd op hem was.

8. Koop eens een klein cadeautje...iets waarvan je weet dat het op zijn verlanglijstje staat, maar wat er steeds bij inschiet. Het gaat niet om dure cadeau's, maar juist om dat kleine presentje waarmee je laat zien dat je van hem houdt en aan hem denkt. Beschouw het als het equivalent van het befaamde bosje bloemen waar mannen vaak mee aankomen....gewoon zomaar.

9. Stuur een leuke of ondeugende e-card naar zijn werk of gewoon thuis. Schrijf er natuurlijk wel een persoonlijke lieve of spannende boodschap op of herinner hem aan iets uit jullie verliefde periode, waarvan je weet dat het voor hem ook veel betekende.

10. Zeg wat vaker : "Ik hou van je" en dan niet terloops, maar kijk hem echt aan als je dat zegt. Doe het ook niet na de seks, maar gewoon op een moment dat hij het niet verwacht. Na een jarenlange relatie denken we vaak dat de ander het wel weet, maar het is ontzettend belangrijk om het ook te blijven zeggen....

Het maakt niet uit hoe lang je al een relatie hebt en hoever de romantiek te zoeken is. Begin gewoon met deze kleine tips, investeer die paar minuten per dag aan je partner en je zult zien dat het helpt. Gewoon weer eens de dingen doen of zeggen die je vanzelfsprekend vond toen je nog zo verliefd op hem was. Ook relaties zijn als conditietraining, je moet er aan blijven werken en in blijven investeren! Voor mannen geldt natuurlijk precies hetzelfde...

Label: liefde.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten