'Playing hard to get' maakt mannen aantrekkelijker

Onzekerheid kan een vrouw prikkelen om een man aantrekkelijker te gaan vinden. Uit onderzoek blijkt dat een vrouw zich meer tot een man aangetrokken voelt wanneer ze niet precies weet hoe leuk hij haar vindt. Die twijfel zorgt ervoor dat de vrouw meer aan hem denkt en hem steeds leuker gaat vinden. "Playing hard to get" kan dus een manier zijn om een vrouw te versieren. Tja, Casanova wist dat natuurlijk al eeuwen geleden.

Experiment
Onderzoekers Erin Whitchurch en Timothy Wilson van de Amerikaanse universiteit Harvard analyseerden 47 vrouwelijke studentes. Ze wisten niet dat ze deelnamen aan een wetenschappelijk experiment, maar dachten dat ze deelnamen aan een enquête om te kijken of Facebook als datingsite dienst zou kunnen doen. De studenten kregen te horen dat ze moesten onderzoeken of Facebook geschikt was als online datingsite. Ook werd ze verteld dat studenten van twee andere universiteiten hun profiel en dat van vijftien of twintig andere vrouwen hadden gezien. Vervolgens kregen de dames vier Facebook-profielen te zien. Een deel van de proefpersonen kreeg te horen dat deze vier mannen hen het leukst vond. De anderen werd verteld dat deze mannen hen ‘gemiddeld’ vonden. En een derde groep kreeg te horen dat deze mannen hen de leukste of gemiddelde dames vonden. Deze groep wist dus eigenlijk helemaal niet wat de heren dachten.

Onzeker
Vrouwen die geloofden dat de mannen hen leuk vonden waren meer tot hen aangetrokken dan de dames die dachten dat de man hen slechts gemiddeld vond. De deelneemsters die de mannen het aantrekkelijkst vonden, waren degenen die niet zeker waren of de man wel of niet in hen geïnteresseerd was. Schijnbaar prikkelt ook de onzekerheid of de man in kwestie haar leuk vindt de nieuwsgierigheid van de vrouw.

Kieskeurig

De onderzoekers: "Een populaire versiertruc is om je gevoelens niet te openlijk te uiten aan een potentiële partner, maar eerder gereserveerd te zijn. Dit kan kloppen wat de eerste ontmoeting betreft. Mensen in het ongewisse laten wat je interesse betreft, zal hen prikkelen en maken dat ze meer aan je gaan denken."

Label: verleiden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten