Vrouwen worden wantrouwig door onverwachte cadeau's

Driekwart van de vrouwen vindt het verdacht als haar man uit het niets thuiskomt met een cadeautje. Ze denken dan al snel dat hij iets goed te maken heeft en daarom met een cadeau thuiskomt. Het grootste wantrouwen gaat daarbij uit naar vreemdgaan.


Dit blijkt uit onderzoek onder 1.500 mannen en 1.500 vrouwen in lange relaties.
De prijs van het cadeau blijkt samen te hangen met de mate van achterdocht. Hoe duurder het cadeau is dat ze krijgen, hoe wantrouwiger de vrouwen worden. Een doos chocolade zou suggereren dat de partner over iets heeft gelogen. Een diner bij kaarslicht betekent dat hij waarschijnlijk slecht nieuws heeft.

Als de partner onverwacht met een bosje bloemen verschijnt, is driekwart van de vrouwen achterdochtig. Meer dan een kwart van de vrouwen zegt dat ze in het verleden een cadeau kregen van hun partner omdat hij iets had goed te maken. De geschenken die niet leiden tot argwaan zijn gebak en een afhaalmaaltijd, zo meldt Daily Mail.

“Al heb je de beste intenties, met een verrassingscadeautje kun je je dus op glad ijs begeven”, zo vertelt onderzoeker Graeme Nash. “Het lijkt alsof een groter cadeau meer wantrouwen met zich meebrengt. De verkeerde opvatting is dat alleen mannen die hun vrouwen hebben bedrogen grote cadeaus geven. Wanneer je je partner dus iets liefs wil geven, kun je beter aankomen met een stukje taart.”

Label: vreemdgaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten