Waarom stappen mannen zo snel weer in een nieuwe relatie?

Wanneer een relatie eindigt zijn het vaak de mannen die snel weer een nieuwe partner vinden. Vrouwen doen er vaak langer over om weer een nieuwe relatie aan te gaan, wat natuurlijk meestal verstandiger is. Waarom gaan mannen vaak veel sneller weer een nieuwe relatie aan, ondanks dat het beter is om na een breuk een tijdje alleen te zijn en alles te verwerken? 1. Mannen zijn emotioneel afhankelijker
Mannen hebben meer behoefte aan stabiliteit en gezelschap. Een relatie met een vrouw kan daarbij helpen. Hoe je het ook draait of keert, mannen blijven in hun hart kleine jongens. Ze worden graag in de watten gelegd en na een scheiding hebben ze moeite om lang alleen te blijven.

2. Bezitterigheid
Mannen zijn niet zelden bezitterig als het op vrouwen aankomt. Of het nu de moeder, de zus of hun partner betreft, een zeker gevoel van "ze is mijn eigendom" is hen niet vreemd. Een soort oerdrift zorgt ervoor dat ze zich verplicht voelen om zorg te dragen voor zijn 'bezit' , waardoor hij zich meer man voelt en zij ego versterkt wordt. Een relatiebreuk kan zijn trots een knauw geven. Om zijn trots te behouden neemt hij vaak snel een nieuwe vriendin.

3. Familie
Vaak eindigen serieuze relaties omwille van problemen in de familie. De moeder van de man heeft soms een grote invloed op hem en als zij de potentiële schoondochter niet ziet zitten kan dat leiden tot spanningen en een breuk. Dit geeft de man een soort onmacht of gevoel van schuld of straf. Mannen snellen dan eerder naar een nieuwe relatie om alles weer koek en ei te laten lijken, ondanks dat de ware liefde misschien ontbreekt. 

4. Competitie
Als een man verlaten wordt is zijn mannelijk ego snel gekwetst. Mannen zijn van nature veel meer competatief ingesteld en willen winnen. Krijgt hij de bons of ziet een meisje hem niet zitten, dan zal hij eerder willen bewijzen zijn ex niet de enige is, dan dat hij rouwt of pijn toelaat. Hij vlucht daarom sneller naar een nieuwe relatie. Deze competitiedrang en overhaaste beslisseningen kunnen tot ongelukkige relaties leiden.

Label: mannen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten