Wat zijn de tekenen van overspel bij vrouwen?

Vrouwen gaan steeds vaker vreemd. Dit gebeurt meestal niet zomaar en vaak zijn er al signalen voordat het gebeurt. Een relatie waarin overspel dreigt is niet altijd te redden, maar soms kan vreemdgaan worden voorkomen door op bepaalde signalen te letten. Onderstaand gedrag kan wijzen op dreigend overspel.


Waar het hart vol van is loopt de mond van over
- Wanneer ze het vaak over een andere man heeft. Ze doet dit onbewust en kan het niet stoppen. Dit kan een collega zijn of iemand uit het fitnesscentrum. Als je regelmatig de naam van een ander hoort terugkomen, moet je alert zijn voor potentieel gevaar.

Je mag opeens veel meer zonder dat ze er moeilijk over doet
- Wanneer ze je te veel ruimte geeft. Als je partner je plotseling  meer vrije tijd geeft en niet meer moeilijk doet over zaken uit jouw leven en ook niet meer aandringt om samen dingen te ondernemen..dan moeten de alarmbellen gaan rinkelen. Als ze je ook nog gaat aanmoedigen om met je vrienden op stap te gaan, terwijl ze daar vroeger moeilijk over deed, dan kan ze heel goed verliefd zijn op een ander.

Ze gaat ruzie zoeken om haar schuldgevoel te sussen
- Wanneer je geliefde vaker ruzie zoekt om de meest onbenullige redenen, dan kan dit een signaal zijn van ontevredenheid over jullie relatie. Het is een onbewuste manier van haar om een reactie bij jou los te maken. Als je hier hevig op reageert en er ontstaan nare ruzies, dan zal dat haar schuldgevoel over haar (dreigende) overspel verminderen. Het beste wat je kunt doen is dus kalm blijven.

Ze is plotseling geheimzinniger, terwijl ze vroeger een open boek was
- Een beetje geheimzinnigheid kan geen kwaad. Als ze opeens minder over zichzelf begint te vertellen, terwijl ze vroeger de oren van je hoofd kletste over van alles en nog wat over haar leven....dan kan dat een reden tot zorg zijn. Dit kan ook gelden als ze anders met haar telefoon begint om te gaan. Ze zet het geluid vaker uit als jullie samen zijn, of ze neemt hem vaker niet op in jouw gezelschap.

Ze heeft geen zin meer in intimiteit en seks
- Ze neemt lichamelijk en emotioneel steeds meer afstand. Als ze verliefd is op een andere man, dan is de kans groot dat ze ook lichamelijk en emotioneel afstand van je neemt. Tijdelijk minder seks hoeft niet noodzakelijk te betekenen dat ze overspel pleegt, want iedereen heeft door verschillende oorzaken wel eens een periode waarin de zin in seks afneemt. Een plotselinge drastische verandering in jullie seksleven kan echter wel wijzen op overpel. Soms is het tegenovergestelde het geval. Ze heeft opeens veel meer zin in seks....dit kan wijzen op een verliefdheid die haar libido een boost geeft en die ze uitleeft op jou.

Label:  vreemdgaan.

1 opmerking:

  1. Vreemdgaan blijft nog steeds 1 van de grootste factor om een echtscheiding aan te vragen. Het is vervelend, maar het gebeurd.

    BeantwoordenVerwijderen