Wat zijn de tekens van overspel?

Hoe weet je of je partner je bedriegt? Als mens maken we fouten: we zijn nu eenmaal geen heiligen of perfecte wezens. Overspel is één van die zonden. Als je partner vreemdgaat, kan je dat aan een aantal dingen merken. Dit zijn een aantal tekens die kunnen wijzen op overspel. Wees natuurlijk voorzichtig hiermee. Als je man of vrouw opeens met een boeket bloemen of een fles champagne thuiskomt, terwijl hij of zij dat nog nooit eerder gedaan heeft, wil dat natuurlijk niet direct zeggen dat je bedrogen wordt. Het gaat om een combinatie van meerdere zaken. Hoe meer van onderstaande tekenen je herkent in jouw situatie, hoe groter de kans dat er iets aan de hand is...Propvolle agenda
Lijkt het alsof je partner alsmaar minder tijd met jou wil doorbrengen? Reserveert je partner in zijn of haar agenda steeds meer tijd voor het werk en een persoonlijk sociaal leven in plaats van quality time voor jullie beiden? Het klinkt misschien cliché, maar plotselinge veranderingen in tijdsbesteding waar niet direct een verklaring voor is, kunnen wijzen op overspel. Vooral de frequentie ervan is daarbij doorslaggevend.

Werkt je partner vaak spontaan laat door?
Moet hij of zij veel overuren kloppen? Heeft hij of zij veel zakenreizen op de agenda staan? Komt hij of zij opeens veel later thuis na een avondje sporten, met vrienden of een vergadering? Moet hij of zij vaak onverwachts op klantenbezoek? Maakt hij of zij veel meer afspraken met vrienden zonder daarbij partners te betrekken?

Dress to impress
Mensen die overspel plegen, hebben meestal een vernieuwde interesse voor hun eigen uiterlijk én dat van anderen. Bij overspel draait alles nu eenmaal vaker om fysieke aantrekkingskracht. Tut je partner zich opeens op als hij of zij ergens naar toe moet? Zit hij of zij veel meer in over het uiterlijk dan gewoonlijk? Kleedt hij of zij zich opeens in een andere stijl bijvoorbeeld jonger of stoerder? Heeft hij of zij een nieuw geurtje gekocht terwijl ie anders geurloos door het leven gaat of al jaren hetzelfde parfum gebruikt? Beoordeelt hij of zij andere mensen of voorbijgangers op straat veel meer op hun uiterlijk?

Gsm en pc zijn opeens privé
Dit zijn de tools bij uitstek waarmee men met minnaars of minnaressen communiceert...Deelden jullie vroeger elkaars gsm en computer, maar lijkt je partner dat nu niet meer zo leuk te vinden? Misschien is er dan iets aan de hand...

Wil je partner opeens meer privacy?
Ontvangt hij of zij vaak sms’jes die vervolgens snel of onmiddellijk verwijderd worden? Neemt hij of zij geregeld de gsm niet op, terwijl ie wel een blik werpt op het nummer? Voert hij of zij vaak moeilijk te begrijpen conversaties aan de telefoon waarbij ie niet bijzonder spraakzaam is? Verlaat hij of zij consequent de kamer als de gsm rinkelt? Ontvang je geregeld telefoontjes op je vast toestel, waarbij meteen wordt opgelegd als jij opneemt? Kijkt je partner opeens vreemd op als je onverwachts thuis komt, waarna ie direct even moet telefoneren? Sluit hij of zij snel alle computervensters als jij eraan komt? Heeft hij of zij bepaalde mappen of computerprogramma’s beveiligd met een nieuw paswoord waarover ie jou niet heeft ingelicht?

Affectie en sex
Als je man of vrouw intiem is met een ander, komt er vaak niet meer veel meer van knuffelen en sex thuis: Heeft je partner opeens geen zin meer in seks? Toont hij of zij niet meer dezelfde interesse voor je pikante jarretellen of sexy slip? Praat hij of zij over andere mannen of vrouwen tijdens het slapen of tijdens het vrijen? Of wil je partner je in het openbaar niet meer vasthouden of kussen? Wat ook een indicator kan zijn is als je partner plotseling veel meer zin in sex krijgt....als hij of zij verliefd is, dan kunnen de hormonen weer gaan gieren en dat kun jij ook gaan merken...al denkt hij of zij tijdens de sex natuurlijk aan die ander...

Leugens
Eerlijkheid is een belangrijke deugd in een relatie. Leugentjes wijzen er misschien op dat er meer aan de hand is. Heeft je partner zogezegd uren verloren in de file, maar was er helemaal geen file? Ontdek je dat je partner helemaal niet bij die vriend of vriendin was zoals hij of zij beweerde? Als je partner eens een nachtje alleen thuis is, kan je hem niet bereiken en heeft hij zogezegd de hoorn niet goed op de haak gelegd?

Zomaar geschenkjes krijgen
Wie zijn partner bedriegt, compenseert dat vaak met extra attenties: bloemen, chocolade, juwelen... en dat in verhouding tot de portefeuille. Als je partner je amper spontaan verrast en je wordt nu overdonderd met cadeautjes, dan mag je argwanend zijn.

Vreemde emoties
Als je je man of vrouw bedriegt, dan blijf je daar meestal niet stoïcijns over. Schuldgevoelens kunnen leiden tot plotselinge emotionele uitbarstingen: Komt je partner heel defensief uit de hoek als je een opmerking maakt? Geeft hij of zij geregeld jou de schuld van dingen die mis lopen? Is hij of zij soms agressief? Toont hij of zij opeens zijn affectie voor jou vermengd met tranen? Heeft hij of zij opeens last van stemmingswisselingen? Zegt je partner nog maar weinig tegen je? Kunnen jullie niet praten zonder ruzie te maken? Trekt hij of zij zich vaak terug in een hoekje?

Vermoedens, wat doe je ermee?
Waarom de nadruk op deze tekens? Niet om je partner zo snel mogelijk te verlaten, als hij of zij je bedriegt. Wel om je relatieproblemen op te lossen... Als je een sterk vermoeden hebt dat je partner je bedriegt, dan kan je maar één ding doen om je relatie proberen te redden: erover praten met je partner. Wees eerlijk en open daarbij.

Label: vreemdgaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten