Traditionele rolverdeling in relaties leidt tot meer seks

Een traditionele rolverdeling binnen een relatie is belangrijk voor het seksuele verlangen. Wanneer de man en de vrouw stereotype taken in huis op zich nemen, hebben zij twintig keer vaker seks per jaar. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Washington onder 4.500 getrouwde stellen met een gemiddelde leeftijd van in de veertig, schrijft Daily Mail.
In eerder onderzoek werd al aangetoond dat mannen huishoudelijke taken als ruilmiddel voor seks gebruiken. Deze studie toont echter niet aan wát voor taken de man dan uitvoert. “In relaties waarbij de man huishoudelijke taken overneemt die over het algemeen door vrouwen worden gedaan, vindt minder geslachtsgemeenschap plaats dan in relaties waar de man voornamelijk stereotype mannelijke taken uitvoert zoals het onderhouden van de auto”, vertelt Dr. Sabino Kornrich, onderzoeker aan de Universiteit van Washington. “Uit deze bevindingen komt naar voren dat het aantal keer seks in een heteroseksueel huwelijk verband houdt met de rolverdeling binnen de relatie.” Wanneer de vrouw álle taken op zich neemt, heeft een stel gemiddeld 1,6 keer vaker seks per maand dan stellen waarbij de man alle stereotype vrouwelijke taken uitvoert.

 Mannen die hopen dat ze nu alle huishoudelijke taken aan hun vrouw kunnen overlaten, komen volgens Kornrich bedrogen uit. “Mannen die weigeren mee te helpen in het huishouden verhogen automatisch het aantal conflicten binnen hun huwelijk”, aldus Kornrich.“Hierdoor wordt de tevredenheid van de vrouw over haar huwelijk minder. Het verband tussen de mate van tevredenheid over het huwelijk en de participatie van de man in het huishouden is al eens aangetoond.”

Label: sekualiteit.
Seksueel stimulerend

Geen opmerkingen:

Een reactie posten