Wat vinden mannen het perfecte figuur?


Vrouwen kunnen nu zelf vaststellen of ze het perfecte figuur voor mannen hebben. De Daily Mail meldt dat de wetenschapper Barnaby Dixson een eenvoudige berekening heeft ontwikkeld om te kunnen vasstellen in hoeverre ze het perfecte figuur hebben of niet. 'Het perfecte figuur' wordt door Dixson berekend naar de maatstaf van mannen: welk type vrouwenlichaam wordt door hen het meest sexy gevonden? Het perfecte lichaam blijkt een heup/taille ratio te hebben van 0.7. Dat wil zeggen dat het middel exact 70 procent van de heupen beslaat.
Waterdichte methode
Dixson stelt dat de formule waterdicht is en om dat aan te tonen paste hij zijn berekening toe op enkele van de mooiste vrouwen ter wereld. Onder meer Kate Moss, Jessica Alba, Marilyn Manroe en Victoria’s Secret-Angel Alessandra Ambrasio bleken allemaal een 0.7 ratio te hebben.

Ratio 0.7 belangrijker dan alle andere lichaamskenmerken
De wetenschapper uit Nieuw-Zeeland stelt bovendien dat vrouwen, die in het bezit zijn van dit 'perfecte figuur', zich geen zorgen hoeven te maken over te kleine borsten, dikke billen, dof haar of een scheve neus: in het geval van een 0.7-ratio zouden andere factoren minder belangrijk worden. "Het is erg waarschijnlijk dat zo’n figuur onbewust het signaal naar de hersenen van mannen zendt dat hij met een heel vruchtbare vrouw te maken heeft", verklaart Dixson. "En dat zij in staat is hem gezond nageslacht te bezorgen. Ongeacht bijvoorbeeld de kledingmaat van de vrouw. Het gaat erom hoe lichaamsvet verdeeld is, dat zegt wat over de vruchtbaarheid."

Vrouwen vallen vaker op mager dan op gespierd
Dixson bestudeert als antropoloog al langer wat mannen en vrouwen uit verschillende delen van de wereld aantrekkelijk aan elkaar vinden. Zijn formule leverde hem weliswaar een televisieoptreden in Australië op, maar hij is nog lang niet klaar met zijn bevindingen. Zo stelt hij ook nog dat mannen beter niet overdadig naar de sportschool kunnen gaan, omdat vrouwen niet van gespierd zouden houden. "Op biologisch niveau neigen vrouwen meer naar een magerder persoon, met hier en daar zelfs vrouwelijke trekjes", aldus de onderzoeker. "Deze eigenschappen worden door dames namelijk meer geassocieerd met een zorgzame, attente man en dus een betere partner."

Label: seks-appeal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten